четвъртък, 28 март 2024 г.

Стефан Янев: ЕС в момента се държи като следвоенна плячка

Снимка: Кадър БНТ

Има обещания, че се защитава националния интерес, но не виждаме практически резултати. Това заяви пред БНТ бившият служебен премиер и лидер на ПП „Български възход“ Стефан Янев.

По думите му лидерството не се вижда и в общ европейски план, тъй като въпросът за газа трябва да предизвика европейска солидарност.

„ЕС в момента се държи като следвоенна плячка, нечия, на някои велики държави извън ЕС и трябва да намери своето лице“, каза Янев.

По думите му България трябва да престане да се държи като кандидат член и да предлага решения и визии, наравно с другите европейски лидери.

Според Стефан Янев решението да не се плаща в рубли на „Газпром“ не се спазва от всички европейски държави.

„Липсата на газ и високите цени заплашват всички европейски икономики, но не видяхме солидарност и някакъв вид решение от типа на чл. 5 на НАТО“, каза Янев национален интерес минава през силна икономика и гаранция, че ще се плаща с предвидими цени.

Стефан Янев допълни, че са партия в развитие и истинското ѝ изграждане ще продължи след 3 октомври. Най-важните им акценти са свързани с демографската криза, а българската политика се нуждае от нов морален стожер.

Темата за охраната на границата не е от вчера, малко е правено за оборудването и екипирането на състава.

Янев каза още, че е рано да се прави оценка за действията на служебното правителство. На въпрос за изграждането на партията и партийната програма той заяви:

„Ние сме прекалено млада партия, партия в развитие и на практика в нашето развитие като общност от граждани с общи цели и идеи, сме в много ранен етап. Истинското изграждане на партията ще продължи от 3 октомври нататък. “

Най-важната политика в програмата на „Български възход“ е демографската криза, образованието и меритокрацията в политиката. В сектор „Отбрана“ партията на Стефан Янев не предлага нищо, защото не смята, че в настоящата предизборна кампания има какво да се направи.

По отношение на миграционния натиск, Стефан Янев постави добра оценка на бившия вътрешен министър Бойко Рашков за справянето с мигрантите. Като подчерта липсата на адекватна техника по границата.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html