понеделник, 29 април 2024 г.

Илияна Йотова похвали служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Действията, които служебното правителство предприема за гарантиране на доставките на газ и на енергийната сигурност на страната, са безспорно стъпки в правилната посока. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на честванията на 145-ата годишнина от Шипченската епопея.

Според нея освен провеждането на предстоящите избори, служебният кабинет има една много важна задача и тя е да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-лекия начин.

„Предишният кабинет завеща една оферта, без да подготви инфраструктурата за нея и това, което в момента прави служебното правителство, е възможно най-малко пари да струва на българина повишаването на цените както на газта, така и на другите енергийни доставки“, посочи Йотова.  „Немалко тревожни са опитите да се прекроява българската история, опити да се преосмислят и да се местят паметници. За мен това не е вятър на промяната, а променен вятър. Ако действително искаме българската история да се помни и да се предава от поколение на поколение и от човек на човек, не трябва да позволяваме подобна гавра с българските герои“, заяви вицепрезидентът.

Вицепрезидентът пожела успех на служебното правителство и отбеляза, че президентската институция не бяга от отговорност. „Както знаете, президентът Радев умее да прави добри кабинети“, коментира още тя.

По думите на Йотова предизборната битка не е преставала през последните години. Тя пожела успех на формациите, които ще участват в предстоящите избори и изрази мнение, че липсва разговор с хората. На въпрос относно атаките на някои партии срещу президентската институция Илияна Йотова отговори, че това е „може би защото нямат какво друго да кажат на българските граждани“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html