Начало АКЦЕНТИ Няма мафия, няма държава, има държава на мафията

Няма мафия, няма държава, има държава на мафията

Сн. Фейсбук

Поредният случай на нагло убийство на пътя ни доказа отново, че мафията и държавата са се слели в една многоглава хидра, с която не можем да се преборим.
Някакво наркоманче, самонадеяно, с висящи присъди и полицайка, която да го пази, гази млади момичета по улицата. Ако този беше, където му е мястото, тези две млади жени щяха да имат семейства, деца, да работят, да се радват на живота, на деца и внуци. Сега от тях ще останат само некролози и спомени. А наркоманчето ще „се поправи“ и след няколко години ще излезе от затвора.
Помните ли убиецът на Милен Цветков? За когото написах „Отглеждането на келеши“? България се напълни с мамини синчета, отглеждани като принцове, без да знаят какво е работа, труд, култура и възпитание. Без да знаят какво е уважение към живота на другите. Закриляни от мама и тати и разни на държавни постове. И убиват! Убиват, без да им мигне окото. Колкото и протеста да направим, колкото и цветя да оставим на окървавените улици, няма да променим факта, че подобни келеши са защитавани точно от държавата. От държавата на мафията.
В полицията често работят хора, които имат връзки с престъпността. В голяма част от администрацията на практика е престъпност. Да, с бели якички, но вредна и позорна. Полицаи рекетират, крадат и закрилят трафик с хора и наркотици. Следователи и прокурори замитат преписки и изкарват убийци с бял костюм. Съдии пускат престъпници по улицата.
Общественият договор отдавна е нарушен. Ние плащаме данъци, а държавата е длъжна да поддържа обществения ред, да има сигурност и справедливост. Да има правосъдие. А всъщност ние плащаме на крадци, облечени във власт, на които не им пука колко от нас ще ги размажат по асфалта, колко от нас ще бъдат пребити, изнасилени, убити, ограбени и измамени. Защото някой някъде дели. Дели от кръвта и сълзите на народа. И с презрение ни гледа надолу.
С това трудно можем да се справим. Престъпността за 32 години се инфилтрира във всички структури на държавата. Трябва дълго и мъчително измитане. И почтени хора, които да заемат местата на престъпниците. Някой ден….когато ние като общество няма да си отглеждаме келеши и няма да гласуваме за престъпници!
Елена  Гунчева, независим депутат
Източник: facebook.com