Начало АКЦЕНТИ Защо Джамбазки бе пред къщата на Борисов?

Защо Джамбазки бе пред къщата на Борисов?

Сн. Фейсбук

Представители на ВМРО водени от Ангел Джамбазки се събраха снощи на протест пред къщата на Бойко Борисов в „Банкя“, става ясно от кадри, разпространени във Фейсбук.
Повод за демонстрацията е решението на партия ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото върху Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.
Внезапно при протестиращите пристигнаха активисти и депутати на ГЕРБ, които се спречкаха с представителите на ВМРО. Чуха се обвинения за скъсани фланелки и взимане на телефони.
Пред хората Ангел Джамбазки обяви, че живеем в съдбоносни времена, в които се вижда разколебаване в позицията на Борисов.
„Дойдохме се да срещнем с човека, който се разколебава. Искаме да кажем на г-н Борисов и всички депутати, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не трябва да се допуска национално предателство в следващите дни“, призова Джамбазки.
Той увери, че не са дошли да се бият с никого.
Георг Георгиев стисна ръката на Джамбазки и обяви, че ГЕРБ е причината да се говори за Северна Македония. „ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция“, подчерта той.
По-късно в „Банкя“ пристигна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изчете предложенията на ГЕРБ, с които да се защити националния интерес на България. Атанасова и Джамбазки се разбраха да се видят  и да уточнят точките, с които да гарантират националния ни суверенитет.
Източник: standartnews.com