четвъртък, 28 март 2024 г.

Човек на Доган стана пресаташе на Народния театър

Велислава Кръстева и Ахмед Доган, сн. интернет

Дългогодишният PR на Движението за права и свободи (ДПС) Велислава Кръстева е назначена за пресаташе на Народния театър „Иван Вазов“. Тя е избрана лично от новия директор Васил Василев, който съвсем наскоро спечели конкурса на Министерството на културата. Той пое поста, след като дългогодишният ръководител Мариус Донкин поиска оставката на културния министър Атанас Атанасов.

Кръстева е бивш зам.-министър на културата от кабинета „Орешарски“. Мнозина я считаха за най-близкия човек в ДПС до Ахмед Доган, докато той бе начело на партията. След оттеглянето му като почетен председател, тя загуби позициите си, с които имаше възможността да кадрува, но запази поста си. И към този момент Кръстева фигурира като сътрудник на парламентарната група на ДПС в областта на връзките с медиите. Самата тя признава, че все още членува в партията. Велислава Кръстева потвърди новината за назначението и пред колегите от Mediapool каза следното: „Добрият пиар е като сол във водата – гледаш я прозрачна, вкусваш я – солена“. Кръстева има бакалавърска степен по икономика от Югозападния университет „Неофит Рилски“, завършила е магистратура „Политология“ в Нов български университет.

„Новият ПР на Народния театър е дългогодишният ПР на ДПС. Изглежда Ахмед Доган е намазал този бонус от сделката с Росенец, защото това се случва малко след като ПП и компания избраха новия директор на театъра“, написа във фейсбук по този повод режисьорът Виктор Димчев.

Източник: flagman.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html