събота, 20 април 2024 г.

Стефан Цанев: Младите в политиката се чувстват като екскурзианти

Кадър: интернет

„Винаги съм се уповавал на младото поколение. Не вярвам в застаряващи държавници. Младият човек гледа към бъдещото, иска да уреди държавата си. Възрастният човек има комплекси да отмъщава за нещо на някого“. Това сподели пред БНР българският поет, писател и драматург Стефан Цанев. Въпреки това според него младите в политиката днес не са по-добри от старите и „се чувстват като екскурзианти, които искат да покажат бабаитлък“: „Така и ще си отидат, без да кажат довиждане“.

Той изрази отчаянието си от „безсмислената ожесточеност, която цари във войната в Украйна“: „Войната е нещо жестоко, но никога не съм очаквал такова безсмислено разрушаване на цели градове. Все пак сме XXI век. Има нещо примитивно. Сякаш се връщаме към диващината, към това непременно да разрушиш“.

В предаването „Нещо повече“ писателят съобщи, че предстои да излезе стихосбирка „Небесна гледна точка“: „Не спирам да работя, това ми е спасението. Имам теория, че целият организъм работи заради мозъка. Ако човекът спре да работи с мозъка си, организмът губи мотивация да съществува и започва да се разпада“.

Източник: bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html