петък, 29 март 2024 г.

Жена се появи гола на кинофестивала в Кан

Снимки: Туитър

Жена се появи гола на червения килим на филмовия фестивал в Кан, като тялото ѝ беше боядисано в цветовете на украинското знаме с надпис „Спрете да ни изнасилвате“. С гащи, оцветени в червено, тя крещеше и позираше пред фотографи, преди да бъде отведена от охраната.

Протестът ѝ за кратко прекъсна празника на гостите на червения килим, включително Тилда Суинтън и Идрис Елба, присъстващи на премиерата на техния филм „Три хиляди години копнеж“ от Джордж Милър. Украинският президент Зеленски заяви, че миналия месец разследващи са получили съобщения за „стотици случаи на изнасилване“ в райони, окупирани преди това от руски войски, включително сексуални посегателства над малки деца.

Зеленски, който всъщност е актьор, отправи видеопризив за помощ за страната си на церемонията по откриването в Кан във вторник. Войната вече беше основна тема на фестивала със специална прожекция в четвъртък на „Мариуполис 2“, документален филм на литовския режисьор Мантас Кведаравичус, който беше убит в Украйна миналия месец.

Източник: vesti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html