Начало АКЦЕНТИ Правителството има шанс да оцелее

Правителството има шанс да оцелее

Илиян Василев, сн. Фейсбук
„Факт е, че предложението на Кирил Петков да даряваме пари, за да доставяме оръжия за Украйна е нелеп призив от страна на държавник. Още по-нелеп е назидателният тон.
Никой не иска да дарява пари за боеприпаси, трудно това може да бъде благотворителна кауза. Програмите на НАТО и ЕС за въоръжаване на Украйна работят и единственото, което се иска, е да ги изпълняваме. Не искат да даряваме безвъзмездно.
Но още по-нелепа е реакцията на Борисов с неговата интригантска линия срещу БСП и Петков. Да се знае, „Възраждане“ е /доказано/ проект на Борисов и от там Копейкин получава основна подкрепа, за да дестабилизира правителството.
Атаката срещу Нинова за това, че разрешава износ на оръжие за страните от НАТО. Какво предпочитате – да не изнасяме? Но това означава да излезем от НАТО и ЕС?!
Май сериозно е притеснен, че Кирил отива в Киев. Очевидно Зеленски е доволен от Петков, иначе няма да го кани и да го приема. Визита ще има. А Борисов подсмърча отвън, в опозиция. И най-важното – няма го в играта.
Интригата е с гласуването в Народното събрание, на което Борисов също държи, за да свали правителството през Нинова.
Да, има и такава хипотеза. Но не е задължителна. Може да има гласуване, но прилагането на решението отново е в полето на изпълнителната власт, защото НС не може да иззема чужда власт. Правителството има шанс да оцелее. Напук на Борисов.
Но е важно Петков да не дава поводи с подобни „дарете боеприпас“ нелепости. Между другото да сте чули реакция на дебнещите в засада Борисов и сие на новия пик от арогантност на Митрофанова.
Щом Хекимян лансира Андрей Райчев, за да ни омайва по темата от БТВ и пуска веднага след това филм за Охрид и българската слава, значи атаката срещу правителство е в пълен ход“.
Автор: Илиян Василев (енергиен експерти и посланик на Република България в Русия от 2000 до 2006 г.)
Източник: fakti.bg