понеделник, 29 април 2024 г.

Кобрата: Не може г-н Зеленски да седи в един фотьойл и да призовава целия свят към военни действия

Снимки: интернет

„Не може г-н Зеленски да седи в един фотьойл и да призовава целия свят към военни действия“, коментира пред bTV Кубрат Пулев. Поводът за коментара му е включването на двамата бивши световни шампиони по бокс Владимир и Виталий Кличко във войната в Украйна. Последният е кмет на Киев. „Не оправдавам действията на Владимир Путин, но малко или много вината не е само в едната страна. Няма как да допусна да се случи нещо подобно с моя народ, ако съм държавен глава“. Пулев е категоричен, че не би се замислил и веднага ще помогне, ако страната му бе във война.

„Жалко за всичко това. За мен това е недопустимо в 2022-ра година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вина на политиците е, техен провал. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в XXI век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. Да напускаме с торбите и багажите. Това е в разрез с всякакъв човешки разум. За мен хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство, мир. Войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Само дипломация трябва, всичко останало налива масло в огъня“, каза още Кубрат Пулев.

Той и брат му Тервел вече са на американска земя, където след около два месеца ще се боксират един след друг на гала вечер в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов, а веднага след него брат му ще премери сили със Сергей Ковальов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html