четвъртък, 25 април 2024 г.

Гледайте Украйна, представете си Кърджали

Снимки: интернет

Популярният учител по история и програмен директор на „Центъра за образователни инициативи“ Емил Джасим коментира във Фейсбук напрежението по оста Москва-Киев.

„Като историк и учител ще се опитам да обясня за всички, които, подхлъзнати от пропагандата, мислят, че „Путин има право“:

Кърджали окончателно става притежание на българската държава през 1912 г. Там до днес има компактно население с турски произход. Сега си представете как изведнъж в Кърджали започват да се веят рязко турски знамена и изведнъж едни необозначени, но тренирани армейски части, открито финансирани и въоръжени от Ердоган, обявяват първо автономия, а после след военни действия срещу българската армия обявяват независимост.

Представете си, че Ердоган на първо време не признава тази независимост, но по някое време решава, че Кърджали не само е независима република, ами в телевизионно обръщение добавя, че България винаги е била част от Османската империя затова и ще изпрати армия да „пази мира“ в Кърджали, оставяйки отворена възможността да нападне цяла България.

Това се случва с Украйна – Путин къса жива плът… за пореден път. Точно това защитават псевдопатриотите и комунистите, както и всички останали русоРоби. И точно срещу това заставаме всички истински родолюбци и демократи“.

Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html