вторник, 16 април 2024 г.

Фейгин се класира за волната програма

Снимки: БОК/Фейсбук
Александра Фейгин се класира за волната програма при жените на турнира по фигурно пързаляне на Игрите в Пекин. 19-годишната Фейгин беше оценена с 59.16 точки (32.36 точки за технически елементи и 26.80 точки за компоненти на програмата), което е нейно най-добро постижение за сезона. Това я класира на 23-ото място, а 25 фигуристки продължаваха напред. Българката изигра съчетанието си по музиката от филма на Чарли Чаплин „Светлините на рампата“.
Тя изпълни чисто всичките си скокове – двоен аксел, комбинация троен тулуп – троен тулуп, както и троен ритбергер.
„Съвсем спокойна излязох, не се притеснявах, което беше доста странно, атмосферата предразполага. Показах това, за което тренирах. Просто си казах, че най-сложното мина и сега трябва да покажа най-доброто от себе си, не заради някой друг, а заради мен. Исках най-после през този сезон да изиграя кратката програма. Надявам се да мога да се настроя отново за четвъртък, там вече е по-тежко, защото е волната програма, но се радвам, че успях да се класирам“, каза 19-годишната Фейгин след изпълнението си пред БНТ.
С най-добър резултат завърши рускинята Камила Валиева. Нейното съчетание беше оценено с 82,16 точки. След нея е сънародничката ѝ – световната шампионка Анна Шчербакова с 80,20, а трета се нареди японката Каори Сакамото със 79,84 т.
Източник: bnr.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html