четвъртък, 28 март 2024 г.

Гаджето на Нина Добрев остана капо в Пекин

Снимки: БГНЕС; Туитър
Трикратният олимпийски първенец от САЩ Шон Уайт остана четвърти в мъжкия халфпайп, падайки на третия си и последен опит. Но 35-годишният състезател, който е гадже на звездата с български корени в Холивуд – Нина Добрев, сподели, че е „във възторг“ от това, което е постигнал в спорта и горд „да го остави на следващото поколение от състезатели“, включително новия олимпийски шампион Аюму Хирано (Яп).
„Всички ме питаха какво е наследството ми в спорта и аз им отвръщах „наблюдавате го“, каза емоционалният Уайт, който трудно сдържаше сълзите си пред журналистите. „Тези по-млади сноубордисти бяха непрекъснато по петите ми и да ги видя как ме задминават е това, което винаги съм искал“.
Уайт е лицето на сноуборда откакто изгря на олимпийската сцена на 19 години в Торино. Той спечели в халфпайпа през 2006 и 2010, преди да се провали в опита за медал на олимпиадата в Сочи през 2014. Но американецът си върна короната в Пьончан четири години по-късно с драматично последно каране, което определи като „представяне за наследството ми“. Уайт се намираше на четвърто място преди последните опити и страхотно представяне щеше да го качи на почетната стълбичка пред швейцареца Ян Шерер. Той добави, че е „толкова облекчен“ да бъде освободен от „стреса“ на състезанията и намекна, че все още има иска да има роля в спорта. „Не искам да побеждавам вече тези момчета – искам да ги спонсорирам. Не да подписвам договори с тях или нещо подобно, но да подпомогна техните кариери, да им помогна с опита си и това, което съм научил през годините“, сподели още Уайт.
23-годишният Хирано ликува със златото, след като оставаше неизменно втори в дисциплината в Сочи и Пьончан. С 96.00 точки японецът остави втори и трети съответно Скоти Джеймс (Авл) и Ян Шерер (Швейц).
Източник: bgnes.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html