вторник, 16 април 2024 г.

Тестовете на Ноле са редовни, обяви белградската прокуратура

Снимки: Туитър
Прокуратурата в Белград отхвърли подозренията, че тенисистът Новак Джокович е използвал фалшив PCR-тест през декември миналата година в опит да влезе в Австралия и да участва в Australian Open, съобщава АП. В становището се изтъква, че са направени проверки, които са установили, че тестовете на водача в световната ранглиста от 16 и 22 декември са валидни.
Преди дни Би Би Си постави серия въпроси, свързани с несъответствия около изследванията на сърбина. В основата е разминаване между датите и серийния номер на тестовете (по-ранният е с по-голям сериен номер, което е необичайно).
Темата около несполучливия опит на Джокович за участие в първия за годината турнир от Големия шлем предизвика широко обсъждане. В развитието на случая се разбра, че сърбинът е заявил пред граничните власти в Австралия, че не е ваксиниран – нещо, което беше задължително условие за участие в Australian open.
В крайна сметка сърбинът беше депортиран и от тогава не е говорил публично. Предположенията са, че следващият турнир, в който ще участва, е този в Дубай по-късно през февруари.
Сръбските медии съобщиха, че днес Джокович има среща с президента на страната Александър Вучич.
Източник: dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html