сряда, 1 май 2024 г.

Тръмп се притече на помощ на Путин

Снимки: Туитър

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който никога не е казал в никакво качество и една критична дума за също толкова авторитарния като него Владимир Путин (за разлика от Байдън, който нарече убиец руския самодържец), се притече на помощ на своя московски приятел в труден за него момент на западно единство срещу руското дрънкане на оръжие. В реч пред симпатизанти в тексаския град Кроно Тръмп показа, че не се е отказал да дрънка глупости. Откри, че именно САЩ в днешно време са виновни за “ситуацията”, в която се намира Украйна. Обяснението му е просто – като за любителите на конспиративни, но прости обяснения за сложни “ситуации”.

Според теорията на Тръмп наследникът му Байдън и неговата администрация отново са върнали усещането на европейците, че могат да си правят каквото искат за американска сметка, а това довело до възможността Русия да иска да “вземе под контрол” Украйна. Китай, който мами Америка както европейците, също бил окуражен в това отношение спрямо Тайван, смята той.

По каква логика европейското “мамене” на Америка обуславя руската агресивност спрямо Украйна Тръмп не обясни. Но за подранилата му предизборна кампания явно няма нужда от логика, а от реваншистки емоции за вътрешна консумация с разрушителен международен ефект в областта на пропагандната война Кремъл, притиснат и притеснен от западния отказ да приеме абсурдните кремълски ултимативни искания за самоунищожение на НАТО.

Така Тръмп даде поредното обяснение на феномена в руската Държавна Дума да се лее шампанско в негова чест – когато беше избран за президент – и сълзи, когато загуби от Байдън.

Автор: Иво Инджев, ivo.bg

Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html