сряда, 1 май 2024 г.

8 жертви в инцидент преди мач за Купата на Африка, загина и дете

Снимки: БГНЕС
Четвъртфиналният мач между домакина Камерун и Коморските острови от турнира за Купата на Африка се превърна в смъртоносен за поне осем фенове в понеделник вечер. Поради пандемията и ограничителните мерки, на стадион „Олембе“ в столицата Яунде трябваше да бъдат допуснати само 80% от капацитета, който е 60 хиляди.
Става ясно, че 50 000 души са се опитали да влязат през входовете и на един от тях се е получило струпване, което е погубило живота на осем души (по информации от тази сутрин), а други 40 са били настанени в болница с наранявания. Някои от тях са в тежко състояние.
Сред починалите има и дете, твърди журналистката Леокадия Бонгден, която каза пред местен тв канал, че е видяла списък с жертвите дотук. Хората са били смачкани от тълпата, опитваща да влезе във вече пълния сектор. А входът е бил затворен от охранителите на стадиона, което е направило трудно оттеглянето на струпалата се голяма група фенове отпред.
Губернаторът на централния регион в Камерун информира, че може жертвите да се увеличат, тъй като някои от ранените са в много тежко и дори „отчайващо“ състояние.
Двубоят завърши с изненадващо труден успех с 2:1 за домакините, чийто следващ съперник в престижния турнир е дебютантът Гамбия, който елиминира Гвинея след успех с 1:0.
Осминафиналната фаза на Купата на африканските нации продължава и днес със Сенегал – Кабо Верде от 18:00 ч. и Мароко – Малави от 21:00 ч.
Източник: corner.dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html