петък, 29 март 2024 г.

Слаб Григор отпадна рано от Australian Open

Снимки: Туитър
Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист  отстъпи с 1:3 сета пред Беноа  Пер – 4:6, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (2). Срещата продължи близо 3 часа и половина, а французинът се поздрави с четвърти успех от пет двубоя срещу бившия №3 в света.
Пер вкара само 51% от първите си сервиси , но бившият №3 често допускаше непредизвикани грешки при ретурите  в опита си да потърси ранно предимство в разиграванията.
Българинът спаси четири точки за пробив още в първия гейм, но след това допусна брейк  за 1:2. При 2:3 Димитров имаше точка за пробив, но не се възползва – 2:4. Пер загуби само две точки в последните си два сервис  гейма на сета и го спечели с 6:4.
Втория сет тръгна с пробив за Пер още в първия гейм. Григор успя да отговори с рибрейк  за 2:2, но веднага бе пробит. До края на втората част Пер взе безпроблемно подаванията си и след 6:4 поведе с 2-0 сета.
Третата част вървеше без точки за пробив до 5:4 в полза на Димитров. Тогава хасковлията  имаше на два пъти сетбол , но не успя да се възползва. Двамата взеха лесно следващите си подавания и така се стигна до тайбрек . Там Димитров спечели три поредни разигравания след 4-4 точки и намали изоставането си.
Четвъртия сет започна кошмарно за Димитров. Той беше пробит във втория гейм и след това изостана с 0:3. При този резултат нашият показа характер и успя да отрази нови две точки за пробив – 1-3. Това даде нови сили на Димитров и той направи пробив за 2:3. Българинът трябваше да отразява нов опит за брейк  в следващия гейм, но успя да изравни. До края на сета нямаше нови възможности за пробив и така се стигна до втори пореден тайбрек . Там Димитров поведе с 2-1 точки, но загуби следващите шест разигравания и отстъпи с 2-7.
Източник: tennis24.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html