сряда, 1 май 2024 г.

Ники Желязков е новият треньор на волейболните национали

Снимки: LAP.bg; БФВ

Николай Желязков ще бъде селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол. Той ще получи договор за една година, обяви председателят на федерацията Любомир Ганев след заседание на Управителния съвет. Така се изпълнява заявеното през май 2020 г. намерение Силвано Пранди да бъде наследен на поста от Желязков, който беше в екипа му.

Италианският специалист си тръгва след втория си период начело на България. За разлика от първия, при който изведе състава до бронзовите медали от Евроволей 2009, сега резултатите бяха много слаби и се получи отстъпление от изградените позиции.

„Избрахме го с договор за една година и съответно ще си вкараме всички наши идеи, които искаме да постигнем. В националния отбор трябваше да има промяна“, каза Ганев пред „Дарик“ и посочи, че договорът на Пранди е прекратен по взаимно съгласие. „Надявам се да успеем да върнем през тази година мъжкия волейбол на много по-предни позиции от тези, на които е сега, защото всички сме убедени и знаем, че това не е реалното класиране на отбора. Целта е треньорът да успее да си мотивира състезателите, да се разбере с тях, ако някой от тях има някакви индивидуални нужди“, заяви още председателят на федерацията. „Благодаря специално на Силвано за многото работа, която свърши през годините в националния отбор. Пожелавам му още много успехи в кариерата. Имаме пълно доверие на Николай Желязков, че ще се справи със задачата“, допълни Ганев пред сайта на централата.

Предстои да се отсеят три от общо 11-те получени кандидатури за селекционер на женския отбор, след което ще бъде определено кой ще застане на поста.

Волейболната федерация е създала комисия по снежен волейбол с идеята да развива това направление в спорта, което в последните години привлича внимание и дори се бори за място на зимните олимпийски игри. „Идеята е тази година най-късно до април да организираме турнир, дори и да е демонстративен. Мисля, че в България има много места, където да се развива снежният волейбол“, добави Ганев.

Източник: dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html