сряда, 1 май 2024 г.

Експресен Надал на старта в Мелбърн, ясно е кога започва Григор

Снимки: Фейсбук
Рафаел Надал изигра почти перфектен мач, за да открие кампанията си на Australian Open с победа – №70 за него в турнира. Матадора елиминира Маркос Гирон с 6:1, 6:4, 6:2 и ще срещне Яник Ханфман или Танаси Кокинакис във втори кръг. Рафа остава непобеден през сезона, след като се подготви за първия турнир от Големия шлем с триумф в надпреварата в Мелбърн.
Днес испанецът поддържаше високо ниво на начален удар и записа 34 уинъра, които му донесоха комфортната победа. Завърши без допуснат пробив, а единствените геймове, в които срещна някакви проблеми на свой начален удар бяха при 1:0 във втората част и сервирайки за мача.
Във втория ден на Australian Open 2022 пък ще видим на корта и двамата български представители в турнира – Виктория Томова и Григор Димитров. И двамата стартират участието си в основната схема с ранни мачове. Томова, която мина успешно през квалификациите, ще започне второто си участие в основната схема с мач срещу Ализе Корне, който открива програмата на корт №16 с начален час 2:00 българско време. Двете ще играят за втори път помежду си като в единствения мач помежду си до момента Томова излезе победител – 4:6, 6:3, 6:2 в Осака през 2019-а.
Григор Димитров ще открие 13-ото си участие в Мелбърн с мач срещу квалификанта Иржи Лехецка, за когото това ще бъде дебют в основна схема на Мейджър турнир. Техният двубой е втори в програмата на корт №7, където преди тях своя мач ще изиграят Емилио Гомес и Марин Чилич.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html