сряда, 1 май 2024 г.

Съдът реши: Джокович напуска Австралия, няма да обжалва (обновена)

Снимки: Туитър
Федералният съд на Австралия обяви окончателното си решение по случая с Новак Джокович. Съдебният състав е отсъдил в полза на имиграционния министър Алекс Хоук, което означава, че решението му да анулира визата на тенисиста остава в сила. Джокович трябва да напусне Австралия още днес.
По време на изслушването, което приключи около 05:30 ч. българско време, адвокатите на световният №1 поддържаха тезата, че аргументите на министър Хоук да анулира визата му са „неоснователни“ и „ирационални“. Те са на мнение, че негативните настроения сред „антиваксърското“ общество са следствие от решението на Хоук, а не обратното.
Адвокатът на Джокович – Ник Ууд, заяви още, че неговият клиент никога не се е определял като „антиваксър“ и че министър Хоук погрешно го счита за такъв заради публикации в медиите, като в същото време надценява влиянието и подкрепата, които тенисистът има сред хората с подобни възгледи.
Джокера: Разочарован съм, но уважавам решението на съда
Новак Джокович няма да оспорва решението на Федералния съд в Австралия и ще напусне страната. Това съобщи световният №1 в кратко изявление след заседанието на магистратите в Мелбърн. Сръбският тенисист ще трябва да напусне страната и няма да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем.
„Ще си взема нужното време за почивка и възстановяване, преди да правя други коментари по темата. Изключително разочарован съм от решението на съда да отхвърли моята молба, което означава, че не мога да остана в Австралия и да играя на Australian Open. Все пак уважавам тяхното мнение и ще сътруднича във връзка с моето заминаване от страната“, коментира Джокович.
„Неудобно ми е, че фокусът в последните седмици беше изцяло върху мен, и се надявам всички да можем да се съсредоточим върху играта и турнира, който обичаме. Искам да пожелая на играчите, съдиите, доброволците и феновете всичко най-добро“, пише още в съобщението на сърбина. „Накрая искам да благодаря на моето семейство, приятелите ми, екипа, феновете и всички сърби за нестихващата подкрепа. Винаги сте били моят източник на сила“, завърши Ноле.
Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html