сряда, 1 май 2024 г.

ГЕРБ: Карантината на премиера го спасява от срам в Скопие

Десислава Атанасова и Румен Радев, сн. БТА

Карантината на премиера го спасява от срам в Скопие, написа шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в коментар за здравословното състояние на шефа на парламента Никола Минчев. Според нея е безотговорно поведението на Минчев, който давал признаци, че е болен още в началото на заседанието при президента. Въпреки това той стоял в стаята с останалите политици през цялото време – цели 6 часа.

„Считам за проява на пълна безотговорност към здравето на всички членове на КСНС поведението на г-н Минчев, който над шест часа беше със всеки от нас в една зала и не ни уведоми, че не се чувства добре и има вероятност да е заразен с COVID-19.“ Такава критика отправи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите й още в началото на съвета е станало яснo, че председателят на групата на „Продължаваме промяната“ в парламента е с коронавирус, като за това е съобщил именно Никола Минчев“, написа в социалните мрежи Атанасова.

„На практика заради неговото лекомислено поведение, държавата ще се ръководи на автопилот – без присъствени решения на Президент, Председател на НС, заместник – председател на НС, председатели на ПГ, министри и шефове на специални служби. А Външно министерство ще се управлява от новоназначения заместник – министър – имунолог, след като министърът е с COVID – 19, а заместник – министъра би трябвало да е карантиниран, след като присъстваше също на КСНС“, пише още тя. „Желая здраве на всички и се надявам, че това не е добре обмислена „уважителна причина“, свързана с отлагане на планирани дейности от членове на КСНС.

До тук фактите, а сега размислите: Ако вярваме на науката, Минчев вероятно е имал симптоми, и трябваше да предприеме мерки преди КСНС. Но, ако вярваме на конспирацията, COVID-19 спасява премиера от срам в Скопие и унизителната роля, в която го постави ментора му – президента на републиката Румен Радев.

П.П. Ваксинирана и преболедувала съм“, завършва поста на Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html