вторник, 30 април 2024 г.

Ганчев за „Армията“: Палтото е ушито, остава да сложим ръкавите…

Снимки: Dsport

Гриша Ганчев бе далеч по-лаконичен за разлика от другия от собствениците на ЦСКА – Юлиян Инджов след срещата за „Българска армия“ със спортния министър Радостин Василев.

На излизане от сградата на Министерството на младежта и спорта след провелата се среща и с главния архотект на Столична община Ганчев бе запитан дали е оптимист, че „най-голямата му мечта ще се изпълни“. „Естествено, естествено, няма как,“ заяви той. „Палтото е ушито, само ръкавите трябва да сложим. Малко по-емоционален съм днес…“

Преди него Инджов поясни, че нов стадион в Борисовата градина няма да бъде изграждан. Вместо това предстои реконструкция и модернизация на „Българска армия“.

Спортният министър също застана пред медиите. Той изрази задоволство от срещата, но не скри, че е притеснен за бъдещето на българския спорт. Според него за последните 15 дни е свършена повече работа, отколкото за 10 години назад.

„Трябваше да видим какво е пречило толкова дълго да се разреши този проблем с базите на ЦСКА. Министерството на младежта и спорта няма да прави компромиси с никого и с нищо и в тази връзка поех ангажимент да кажа какво се случва с „Армията“ и „Панчарево“. Държавата трябва да бъде защитена и да няма имоти, които да се рушат. Аз направих и правя всичко необходимо да помагам на българския спорт, а не определи хора и клубове. От ЦСКА бяха най-настоятелни и затова започнах с тях. Като министър заемам само принципни позиции, но се налага да бъда министър на футбола в последните 20 дни. Преди мен нещата са се решавали по друг начин, но вече няма да е така.

Изисквам да знам какво се случва с казуса. От ЦСКА изразиха своите опасения, че досега се е пречило на клуба. Главният архитект обясни на ръководството какво трябва да се свърши.

Досега никога не е правен план какви стъпки да се предприемат, за да не се тупка топката. Сега е ясно – може да се строи на терена. Аз спазвам закона. Запознал съм премиера с казуса – наеми, проекти, задължения, инвестиции. За 15 дни направихме повече, отколкото за 10 години.

За мен няма значение кой ще е представител на ЦСКА. Доколкото разбрах Гриша Ганчев е бил болен миналия път. Той ни сподели доста интересни неща за миналото, но не искам да се спирам на тях. Не съм министър на ЦСКА, нямам никакви пристрастия. Когато собственикът има волята да изгражда, ние ще му помогнем. И бъдете сигурни, че държавата няма да инвестира в изграждането на стадион на ЦСКА. Скоро имам среща с „Берое“ и пловдивските отбори“, заяви Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html