сряда, 1 май 2024 г.

Слави: Извратено е – партия без нито един депутат получава 637 000 лв. субсидия

Снимки: интернет

Лидерът на „Има такъв народ“ публикува пост във Фейсбук, свързан с финансирането на партиите.

„Знаете ли коя е политическата партия, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата? Оказа се, че това е никому неизвестното политическо движение „Социалдемократи“ с никому неизвестната лидерка Елена Нонева. Забележете – Движение „Социалдемократи“ няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация „Продължаваме промяната“ се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември“, информира Слави Трифонов.

Той подчерта, че за него е загадка защо социалдемократите са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки – „Волт“ и „Средна европейска класа“ са получили по 35 хиляди лева. И уточни, че вероятно това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили.

„Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас. Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено. Пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, които партията да добави към своята многомилионна банкова сметка“, пише още Трифонов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html