понеделник, 29 април 2024 г.

Борис Бонев: Службите ме предупредиха за заплаха за живота ми

Снимка: netinfo.bg

Столичният общински съветник и лидер на организацията „Спаси София“ съобщи, че е предупреден от българските служби за сигурност за непосредствена заплаха за живота му. Информацията е била потвърдена и от чуждестранни партньорски служби.

„Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на Спаси София“, коментира той във фейсбук профила си.

„Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите“, категоричен е Бонев.

„Спаси София“ е организацията, която редовно разобличава безобразията на Столична община.

Преди време шефът на Националната агенция за приходите Румен Спецов също беше предупреден от ДАНС за евентуална заплаха срещу него. „Аз бях информиран за това, както и ДАНС и международните партньорски служби. Заплахата беше за жената и децата му, слава Богу успяхме да отреагираме адекватно“, съобщи тогава за случая финансовият министър Асен Василев и уточни, че заплахата била дошла от български бизнесмен.

Източник: segabg.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html