сряда, 1 май 2024 г.

Включват и второкласните пътища в обхвата на ТОЛ системата

Снимки: интернет
От 1 април най-вероятно второкласните пътища ще бъдат включени в обхвата на ТОЛ системата, каза регионалният министър Гроздан Караджов за БНТ. В близко време той ще проведе срещи с браншовите организации, за да се избегнат протести. Според него камионите рушат пътищата най-много, когато са претоварени и затова ще започне активно събиране на всички наложени глоби за подобни нарушения.
Фирмите, които са получили авансови плащания за строителството на „Хемус“ настояват за индексация на договорите, тъй като не можели да продължат да работят на сегашните цени, каза още Караджов. Той уточни, че вече са получени писма в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) с подобни искания. По думите му авансово са преведени 1.3 млрд. лева за строителството на магистралата. Той припомни, че в договорите е било записано, че парите са били използвани за купуването на материали на по-ниски цени, за да не се вдигнат впоследствие. „Мога да определя исканията като малко извън нормите на добрия тон“, допълни Караджов.
Той допълни, че ще прекрати проекта за тунел под Шипка, защото в него е заложен двулентов път. Още днес ще започне процедурата, а целта е да се направи нов проект, в който пътят ще е с нов габарит.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html