петък, 19 април 2024 г.

Топ астроложката Мира Кунева: Кирил Петков го чака тежка година

Мира Кунева
Снимка: Фейсбук

Известната астроложка Мира Кунева има техническо образование, след което специализира и кара аспирантура в областта на приложната математика и механика. Първата й среща с астрологията е през 1995 и вече двайсет години се занимава с изготвянето на прогнози. Основните й интереси са свързани с натална, прогностична, хорарна и бизнес астрология. До нейните хороскопи се допитват много популярни личности, а каква ще е 2022 година според звездите, ще разберете тук.

Интервю на Ива ДИМИТРОВА

  •  Мира, каква ще е 2022 година според звездите? На кои планети е подвластна идната година?
  • Икономическата криза и големите проблеми в света започнаха през 2020, която беше изключително тежка според астрологията. През изминаващата година започнаха да се образуват трудни аспекти между двата гиганта Сатурн и Уран, които всъщност дадоха старт на финансовите проблеми. Тоест кризата е започнала преди две години, но така или иначе различните мерки на правителствата по света за печатане на пари задържаха и забавиха нейната проява. През 2022 г. този аспект продължава. Така че през март-април до началото на ноември ще има тежки моменти за световната икономика. Това ще продължи до есента на следващата година. Най-вероятно в някои бизнеси ще има изключително трудни ситуации, в други обаче ще има прогрес и сериозно развитие.
  • Как икономическата криза ще се отрази на българите?
  • Във финансов план за българите бих казала, че изминаващата година беше достатъчно тежка. През следващата няма да има толкова трудни аспекти в картата на България. Това, което виждам за нашата страна, е успокояващо, че Юпитер, който се движи в Риба от януари до май и от края на октомври до декември 2022, прави добри аспекти. Така че кризата не би трябвало да ни засегне чак толкова много. Надявам се, че ще има положителни промени с новото управление, защото има добри астрологични влияния.

2022 е важна за България, това е началото на нов 12-годишен цикъл. В края на март-началото на април ще има леки сътресения. Може да се стигне и до ревизиране на правителството, но от май до есента има добри влияния, дават се възможности за оптимистично развитие. Проблемите няма да могат да спрат започването на новото. До края на следващата година в България страшно много неща ще се променят. 2023 я виждам доста добра, ако през тази година се направят големите нововъведения.

Юпитер е в Риба, това е последният зодиакален знак, завършекът на всеки етап. И най-човешкият знак, свързан с емпатия, желание да помагаме на другите, а това ще ни направи по-състрадателни и духовни.

От май до края на октомври Юпитер ще влезе в знака Овен, а това дава мощна енергия за създаване на ново начало. През юли, август и септември ще има добри влияния и контакти с чужбина, а те могат да подобрят финансовото положение на българите.

  • Оптимистична ли е прогнозата за новия кабинет?
  • За новия кабинет съм оптимист. Да, ще има доста трудности, но общата ситуация в света предполага промени. Сатурн, който цялата 2021 е атакуван от Уран, не може повече да задържа статуквото.
  • Ще успеем ли да овладеем пандемията през следващата година?
  • През лятото на 2022 се образува един аспект между Плутон и Нептун, който става веднъж в столетието. Нептун винаги е свързан с инфекциите и с лечението и за мен този аспект е непредсказуем. От една страна, той е хармоничен, което може да означава, че през лятото ще има вече средства и лекарства, за да се овладее пандемията. В друг смисъл това може да е преломен момент, в който да има увеличаване на инфекциите и затягане на мерките. Все пак по отношение на пандемията следващата година ще е по-спокойна от предходните две. Може да се дължи не само на човешките мерки, а и на мутациите на вируса през лятото, които да започнат да го правят по-безопасен.
  • Каква ще е годината за новия премиер Кирил Петков?
  • Кирил Петков е много интересен човек. Той е Овен с много мощен аспект с Юпитер в Лъв. Това са хора визионери, изключителни оптимисти, способни да работят и да реализират нови проекти. Вярват си и умеят да отстраняват проблеми. Някой път може би прекалено прибързани и не достатъчно далновидни. В хороскопа на Кирил Петков има трудни влияния през миналата и тази година, ще има скандали и опити за дискредитиране. Трябва да е внимателен, но през 2023 годината му ще е доста силна и той ще има пълна изява. Те са много интересен екип с финансовия министър и вицепремиер Асен Василев. Той е скромен, трезвомислещ, земен тип и прагматичен. Не обича да излиза на преден план, но е добре подготвен и премисля всеки свой ход, не е е човек на риска. Двамата са изключителен успешен екип, защото огненият Кирил Петков намира сериозно заземяване при Асен Василев. Единият балансира това, което другият няма. При Василев започват много интересни влияния от пролетта на 2022 до 2024, така че това може да е добре и за нашата държава.
Снимка: БТА
  • Какво показва хороскопът на Румен Радев?
  • Миналата година Юпитер за него е бил много благоприятен и както виждаме, той постигна своите успехи, като спечели президентските избори. През следващите три години има нептунови влияния и трябва да е много внимателен, да се пази от скандали, опити за дискредитиране, както и от предателство на хора от най-близкото си обкръжение.
  • Трудна ли ще е годината за бившия министър-председател Бойко Борисов?
  • Трудният период при него започна още от лятото на 2020 година и ще продължи още три години. Той има негативни нептунови влияния, свързани със скандали и много неясни ситуации. Трябва да се пази по-скоро от грешните си решения и от неща, които отказва да види.
  • Слави Трифонов претърпя крах на последните избори, но все пак неговата партия влезе в правителството, какво го очаква през 2022?
  • При Слави Трифонов ситуацията е сходна с тази при Кирил Петков. Като цяло иначе изминаващата година не беше лоша за него, но следващата няма да е добра. Плутон му прави трудни аспекти и той ще има тежки моменти.
  • Мая Манолова не успя да влезе в парламента, каква ще е нейната следаваща година?
  • Тази година е много трудна за нея, предполагам влиянията на Сатурн и Уран в нейния хороскоп дадоха този негативен резултат на изборите през есента. 2022 не е лоша за Мая Манолова, без да е категорично много силна. Чакат я големи промени и през 2024 може да постигне много важни неща.
  • Добра ли ще е предстоящата година за бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова, която стана вицепремиер и министър на икономиката?
  • От края на 2020 до зимата на 2022 тя е в трудна ситуация. Плутон минава през слънцето и я чакат много битки. Тя е борбена личност и ако през януари-февруари успее да премине през тази криза, пролетта на 2022 ще е по-добра за нея. Но това няма да е последното сътресение за нея.
  • Ахмед Доган е зодия Овен, може ли да се завърне в активната политика в скоро време?
  • Хороскопът на Ахмед Доган е доста противоречив, има трудни влияния през следващите две години. И все пак през лятото на 2023 и зимата на 2024 е възможно да направи опит за връщане в активната политика.
кадър Монитор
  • – Каква ще е годината за примата Лили Иванова, ще има ли сериозни проблеми, или ще се радва на здраве и публика и през следващата година?
  • – През 2022 тя има изключително успешен аспект, поради това през пролетта и есента може да има много добри сценични изяви.
  • Тенисистът Григор Димитров е щастлив с рускинята Лолита Османова, ще създаде ли семейство през идната година?
  • Не мога да кажа това, без да знам точния му час на раждане. От май-юни нататък обаче той ще има не много много лесни влияния. Чака го противоречива година, такава ще е и 2023 за него.
  • – Кои са най-подходящите месеци през 2022 за създаване на семейство и деца?
  • Тук винаги се гледа личната карта, за да може да се правят точни прогнози. До 29 януари Венера е ретроградна и не е добра за сватби и годежи. Това обаче се променя през април, началото на май, октомври, ноември и декември. Тогава Юпитер прави хубави аспекти към Плутон и месеците са благоприятни за забременяване.

 

Кога Меркурий ще е ретрограден

От 14 януари до 3 февруари

От 10 май до 2 юни

От 9 септември до 2 октомври

От 29 декември до 18 януари 2023 година

По време на ретроградното движение на Меркурий не е добре да се започват нови бизнеси, това е време за преоценка.

Когато Венера е ретроградна от 18 декември до 29 януари, а после от края на февруари до началото на март, ще има преразглеждане на личните връзки. Много хора ще мислят за развод, но моят съвет е да изчакате края на януари, преди да вземете важните решения.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html