петък, 19 април 2024 г.

В Бургас връчват награда „Художник на годината“

Снимка: Дружество на бургаските художници

И тази година връчването на приза „Художник на годината” ще се състои по време на откриването на традиционната никулденска изложба на Дружеството на бургаските художници. В експозицията ще бъдат представени повече от 100 творби, създадени през настоящата година. Събитието ще се проведе на празничния 6 декември, от 13.30 часа, в изложбената зала на Дружеството в Бургас.

Сред номинираните за наградата „Художник на годината“ са художниците Георги Петков, Йордан Ангелов и Иво Бистрички.

В традиционната изложба „Никулден” участват 65 автори от цялата страна, с над 100 художествени произведения, сред които и картина на художничката Лора Янева. „С всичките ни различия Бургаската художествена общност е сплотена и подкрепяща, и най-важното – има памет за авторите, които са оставили следа. Ще отдадем почит на Лора Янева, нашата обичана и уважавана колежка и приятелка, която ни напусна много млада.”, казват бургаските художници.

Сред останалите автори са художници от Пловдив, Велико Търново, Ихтиман и др. Ценителите ще се насладят на маслена живопис, акварелни творби и скулптура, като преобладават маслените платна.

Източник: Община Бургас

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html