вторник, 30 април 2024 г.

Илиана Раева изостави Сашка Васева в битката й за живот

Илиана Раева
Снимка: 24 часа

Илиана Раева и Наско Сираков обърнаха гръб на Сашка Васева в най-трудния период от живота й, когато певицата води тежка битка с открития й тумор в мозъка, а за лечението й са необходими 90 хиляди евро.

Наско и Илияна са кумове на Сашка и нейния съпруг Христо Бакърджиев. Изненадващо обаче до момента те не са се свързали с певицата и съпруга й, за да предложат подкрепа. „Помагали са ни едно време, когато бяхме добре“, лаконично обясни мъжът на Сашка Христо Бакърджиев пред вестник „Галерия“.

През годините двете семейства не демонстрират близки отношения. Все пак през 2017 Раева се появява във „ВИП Брадър“, за да защитава певицата, когато тя е номинирана за изгонване от шоуто.

Откакто се разбира, че изпълнителката на „Левовете в марки“ има сериозен здравословен проблем и се нуждае от крупна сума, за да проведе терапията, куп колеги изявяват желание да й помогнат. Истината е, че нито един досега не го прави.

Сватбата на Сашка Васева. На заден фон се виждат Илиана Раева и Наско Сираков
Кадър: Нова телевизия

Още преди няколко седмици бе разпространена информацията, че Слави Трифонов също е готов да даде финансово рамо на блондинката, но думите на Дългия все още не са реалност, заяви съпругът на Васева пред „Галерия“.

„Със Слави се познават от сигурно 30 години, бяха близки, имали са и работни отношения. Мислех, че той наистина ще помогне, макар че Сашка страдаше, когато той правеше скечове с нея. Много хора, които са ни близки, тръбят, че ще помогнат, но не са го направили. Петя Дикова е сред малцината, които дадоха малка сума“, разказа пред „Галерия“ Христо Бакърджиев.

Мъжът на Васева поясни, че все още не са успели да съберат всички средства, които ще са необходими за лечението, макар че има сметка, по която всеки желаещ може да дари пари. Лъжа са слуховете, че операцията на певицата може да бъде поета от здравна застраховка, защото тя изобщо няма такава в Германия. Освен това лекарят, който Васева и съпругът й са избрали, има частна практика и в този случай застраховката не би могла да обезпечи лечението. Семейството избира точно този специалист, тъй като той е сред най-добрите в терапията на онкологични заболявания, а графикът му неслучайно е запълнен за пет месеца напред.

Всеки момент Сашка Васева ще се подложи на основната интервенция за отстранява на тумора. Предстои да й бъдат направени още няколко изследвания. Тя вече претърпя една операция, но същинската, при която туморното образование трябва да бъде отстранено, предстои. Впоследствие възстановителният период също ще отнеме дълго време, но певицата не е загубила вяра, че ще пребори коварната болест.

„Дразня се на приказките, че Сашка навремето безразборно е харчела. Аз съм свидетел, че тя винаги много е помагала на всеки, който има нужда. Докато беше здрава, всяка събота ходеше в дома за сираци в Дупница и даваше 10% от парите, които беше изкарала през седмицата. Даряваше дрехи и различни вещи“, разказва мъжът й, който от 40 години живее и работи в Германия.

Здравословните проблеми на Сашка Васева започват преди повече от десет години, когато зрението й започна да отслабва, а постепенно се стига до пълна слепота. Първоначалната диагноза на певицата е атрофия на зрителния нерв – заболяване, което не се лекува. Оказва се обаче, че през всичките тези години Васева е била заблуждавана от специалистите, а туморът в мозъка вече е започвал да се развива.

В отчаянието си тя харчи луди пари за врачки, ходжи и индонезийски гуру, които й дават празни обещания, че ще й помогнат да прогледне отново. Преди два месеца мъжът на Сашка решава да вземе нещата в свои ръце. Води я в реномирана клиника в Германия, където се установява, че има тумор в мозъка, а не атрофия, и се налага спешна операция. В момента Христо Бакърджиев е плътно до жена си и прави всичко възможно да събере необходимите средства и да й помогне да се излекува.

 Дарителска сметка:

IBAN: BG86RZBB91554455289907

SWIFT/BIC: RZBBBGSF

Изтоник: в-к „Галерия“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html