сряда, 1 май 2024 г.

Катарци не пускат Шави в „Барселона“

Снимки: Туитър
Спряганият за нов треньор на „Барселона“ – Шави призна, че е постигнал договорка да поеме каталунския гранд. Все още обаче той няма зелена светлина от шефовете си в Катар. 41-годишният бивш талант на „Ла Масия“ блестеше с фланелката на каталунците в продължение на 17 години, а съвсем скоро може да застане начело на тима. „Барса“ прати делегация до Доха, която да преговаря с шефовете на „Ал Сад“, с който Шави има договор в момента в опит да ги убедят да развалят договора на испанеца.
„Говоря с „Барса“ от дни, всичко е готово“, каза Шави след равенството 3:3 на „Ал Сад“ с „Ал Духаил“ в мач от местното първенство в сряда. Сега всичко зависи от преговорите между клубовете, те трябва да се разберат. „Барселона“ дойде за преговори, всички сме в очакване. Ще видим какво ще се случи. Наистина искам да си отида у дома. Надявам се да стане. Но имам договор и двата клуба трябва да се разберат. Те знаят моята позиция по въпроса.“
След мача с „Ал Духаил“ изглеждаше така, сякаш Шави се сбогуваше с футболистите си, въпреки че впоследствие от Ал Сад излязоха с официално съобщение, в което казват, че ще направят всичко възможно да запазят треньора си в „толкова деликатен момент от сезона“.
Катарското първенство е в разгара си, а сезонът е почти преполовен. Ал Сад е лидер в местната лига, като хиксът в сряда бе първият случай, в който тимът на Шави губи точки в първите девет кръга. Договорът на Шави с Ал Сад изтича през лятото на 2023 г.
Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html