вторник, 30 април 2024 г.

Банановият остров: парче от Рая край бреговете на Доха

Банановият остров, снимки: CNN

Надводните вили, златните пясъци и красивата тюркоазена вода не идват непременно на ум, когато си представяте почивка в Доха. Но точно до брега на катарската столица се намира топ дестинация, която предлага всичко това и още. Банановият остров с форма на полумесец се превърна в топ дестинация за туристи, търсещи лукс, от откриването си през 2015 г.

Луксозният курортен остров разполага с надводни бунгала, някои от които са напълно оборудвани с шезлонги и частни инфинити басейни, като е един от само двата курорта в региона на Персийския залив с подобни бунгала – втори е Palm Resort в Дубай.

Свят на релаксация

Голям по комфорт и пищност, Банановият остров прави страхотно, подобно на Малдивите, първо впечатление със своите палмови сламени покриви и разкошни стаи с изглед към морето. До луксозния курорт може да се стигне с катамаран от Дау Харбър (намира се в близост до Музея на ислямските изкуства) или с частна яхта.

Тези, които изберат първото, ще бъдат посрещнати с топли усмивки, докато се качат на ферибота, където могат да опитат арабско кафе, фурми и вода по време на пътуването. Около 20 минути по-късно гостите са посрещнати на острова под звука на барабани, и са въведени в свят на пълна релаксация.

141-те стаи за гости, вили и бунгала тук са декорирани с арабски дизайн и разполагат с луксозни бани, украсени с мозайка, снабдени са с автоматично контролирани завеси, телевизори с плосък екран, мини-барове и кафемашини.

„Това, което ме впечатли най-много, беше колко голяма беше основната стая“, казва  Александър Кьолер, 26-годишен жител на Доха от Южна Африка, който прави краткото пътуване с ферибот до Банановия остров през няколко месеца. „Имах удобен шезлонг на верандата си с красива гледка към океана“, добави той. „Баните бяха много впечатляващи, както и ресторантът на океана – можеш да видиш риби, плуващи точно под теб.“

Възможности за забавление

Когато не се излежават на частния 800-метров плаж, гостите имат дълъг списък от дейности, с които да си запълват времето. Помислете за гмуркане, каяк, шнорхелинг, бординг, или покоряване на вълните на симулатор за сърф.

Тези, които търсят нещо малко по-релаксиращо, може да предпочетат да се полюлеят на морската люлка, която виси над океанските плитчини (перфектно място за снимки за профилите ви в социалните мрежи).

Курортът също така предлага редица преживявания и еднодневни екскурзии, включително обиколка за следобеден чай, „вечеря по дизайн“ за специални поводи и различни спа процедури.

Посетителите от чужбина трябва да помнят, че Катар е ислямска страна и в съответствие с местните обичаи, Банановият остров е „сух“ курорт. Гостите не могат да носят собствен алкохол, за да му се насладят насаме. Но те могат да пият коктейли край басейна в лагуната.

Островът предлага и всички плажни спортове и голф игрище. Можете да похапнете и в някой от многобройните ресторанти на острова, предлагащи всичко от традиционни близкоизточни и азиатски деликатеси до класически американски заведения и италиански изискани ястия. Автопарк от електрически колички за голф винаги е под ръка, за да ви пренесе наоколо.

Забавления на закрито

Ако горещото слънце в Персийския залив ви дойде в повече, има няколко дейности на закрито, от които да избирате.

Гостите имат възможност да се отпуснат в СПА и уелнес центъра на острова, да изпробват уменията си за боулинг в алея с няколко платна, да играят билярд и футбол или да се свият сред възглавници и одеяла, докато гледат блокбъстъри в ексклузивно кино с 20 места.

За семействата с деца, има и детско кино, както и детски клубове, включително басейн с пързалки.

Банановият остров се превръща във все по-популярна дестинация за жителите на самия Катар, но и сред тези от Германия, Русия и Обединеното кралство.

Курортът е популярен и сред туристите, които търсят забавление и спокойствие далеч от задръстените с трафик улици на Доха, преди да се върнат с ферибота до оживения мегаполис в Персийския залив.

Източник: CNN

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html