Начало СПОРТ Антирекорд за „Лудогорец“ в Европа

Антирекорд за „Лудогорец“ в Европа

Снимки: Dsport

„Лудогорец“ загуби от „Цървена звезда“ с 0:1 в мача от група F на Лига Европа. В 64-ата минута сърбите стигнаха до гол, точен бе Гелор Канга. В 71-ата минута в игра се появи страдащият от контузия Кирил Десподов, но въпреки това играта на родния шампион продължи да бъде неефективна в атака. В 77-ата минута Сисиньо бе изгонен след втори жълт картон и за „Лудогорец“ положението стана още по-тежко. В 79-ата минута Чибота пропусна да вкара изравнителен гол на почти празната врата на гостите.

Така разградчани изравниха антирекорд на „Левски“, допускайки 12-ти пореден мач в груповата фаза на евротурнирите без победа. Последният успех за „орлите“ бе над „Ференцварош“ с 3:0 като гост на 3 октомври 2019 г. „Сините“ постави антирекорда си в периода 2005-2009 г.

„Поздравления за Звезда. Мисля, че мачът бе равностоен. Нашият удар попадна в гредата, а техният влезе – това беше разликата. Имахме своите моменти, но не успяхме да вкараме. Единствено голът ни раздели. Всеки отбор си има своите проблеми – липсата на Десподов и Недялков не трябва да ни е оправдание. Контузиите са част от играта. Мисля, че заместниците им се справиха. Не броя шансовете ни за продължаване, а гледам мач за мач”, каза треньорът на българския тим Валдас Дамбраускас.

В другия мач от групата португалският „Спортинг“ (Брага) победи с 2:1 датския „Мидтиланд“. В класирането „Звезда“ води с 6 точки, следван от „Брага“ с 3, „Лудогорец“ и „Мидтиланд“ с по 1.

Източник: trud.bg/ludogorec-s-antirekord-v-liga-evropa-zvezda-povede-v-grupa-f/