понеделник, 29 април 2024 г.

„Локомотив“ (София) вкара Боби Михайлов в битката за БФС

Кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС беше издигната официално от „Локомотив“ (София). Димитър Бербатов и Христо Порточанов засега са другите конкуренти за поста на конгреса, който трябва да се проведе на 12 октомври.
„Съветът на директорите на „Футболен клуб Локомотив София 1929” АД, на свое заседание на 21.09.2021 го.взе единодушно ршение да предложи кандидат за президент на Българския футболен съюз г-н Борислав Бисеров Михайлов на предстоящото Общо събрание (Конгрес) на БФС , което ще се проведе на 12 октомври 2021 г. от 10.00 часа в София, Национален дворец на културата – зала № 1“, се казва в съобщението на столичните „железничари“.
Часове по-рано стана ясно, че и Христо Порточанов влиза в битката да БФС, заявявайки, че е готов да направи революционна промяна в родния футбол. Сред идеите му за промяна са изцяло нов Изпълком, в който да влязат доказали се хора в своята сфера, както и мандатност на президента от два мандата.
Порточанов предлага администрирането на футболното първенство да премине към професионалната лига, както и БФС да води международната дейност и стратегическите проекти във футбола. Сред останалите му идеи, важна част от неговата политика, са ограничаването на чужденците извън ЕС, както и повече помощи за аматьорския и детско-юношеския футбол.
Преди дни собственикът на пловдивския „Локомотив“ (Пд) Христо Крушарски обяви, че няма да се кандидатира за президент ба БФС, тъй като не му достига време за кампания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html