сряда, 1 май 2024 г.

Балъков: Ако кажа, че ще успеем в близко бъдеще, ще излъжа

 

Отговорност за недоброто представяне на националния отбор по футбол и отсъствието на България от големи първенства вече 17 години трябва да се търси не само от ръководството на Българския футболен съюз, а и от собствениците на клубовете у нас. Това заяви Красимир Балъков в предаването „Тази сутрин“ от родния му град Велико Търново, посветено на Деня на независимостта.
Според бившия футболист на „Етър“, португалския „Спортинг“ и германския „Щутгарт“, именно ръководителите на клубовете трябва да обръщат повече внимание на детско-юношеските школи и да насърчават младите играчи. Помощ за спорта трябва да оказва и държавата.
„Истината не се крие в ръководството на Българския футболен съюз. Истината е в собствениците на клубовете. Няма какво да се заблуждаваме. Те дават дават средствата си за футбола, а не БФС. Другият проблем е политиката. В една Унгария политиката помага изключително много на футбола. Тя построи стадиони. Ние нямаме нов стадион, освен на „Лудогорец“. Доста са нещата, които могат да се коментират в публичното пространство“, заяви Балъков.
„Не е лесно в България да се работи във футбола, защото трябват изключително много средства за инфраструктурите, за детско-юношеските школи, за мъжкия футбол. Без политически гръб няма как да стане. Мисля, че е време след тези избори да се направи правителство, за да се опитаме и ние – футболните хора, да говорим с новите политици и да видим как можем да помогнем на футбола“, добави още бившият футболист.

Той коментира и предстоящия конгрес за избор на нов президент на БФС на 12 октомври. Сред кандидатите е Димитър Бербатов, а все още не е ясно дали настоящият президент Борислав Михайлов ще се включи в битката за поста за пети пореден път.
„Както в политиката, така и при нас, хора има различни – с различни идеи и различни желания. Не виждам нищо нередно. Който има желанието да се кандидатира и да бъде участник в изборите за Българския футболен съюз, е добре дошъл. Всяка една конкуренция ражда действия и успех в този спорт. Да изчакаме и да видим. Малко е объркана ситуацията с изборите. Още не се знае кога ще бъдат, как ще бъдат, но в най-скоро време ще се разбере“, заяви Балъков, който за последно бе главен мениджър в ЦСКА 1948.

„Ще бъда най-щастлив, ако един ден футболното общество успее да се обедини с факторите, които са ни необходими – с политиката и политиците, които да помогнат за важната крачка. Ако кажа, че ще успеем в близко бъдеще, ще излъжа. Изгубихме много време. Изисква се пренастройваме и много инвестиции. Всичко трябва да се подобри, да се подобри работата с деца и юноши, за са имаме повече таланти, които да ни носят успехи“, завърши Балъков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html