понеделник, 29 април 2024 г.

„Байерн“ не прости на слаба „Барса“, шампионът тръгна пестеливо (резултати)

„Байерн“ (Мюнхен) разгроми „Барселона“ с 3:0 като гост в мач от група Е в Шампионската лига. Силите на каталунците стигнаха да бъде запазено равенството до 33-ата минута, когато Томас Мюлер откри. Другите два гола бяха дело на Роберт Левандовски в 56-ата и 85-ата минута.
За 90 минути играчите на Роналд Куман не отправи нито един точен удар и рядко стигаше в опасна близост до вратата на Мануел Нойер. Загубата беше осма за „Барса“ срещу „Байерн“ в 16 мача между двата тима в историята.
“Имахме само трима нападатели на разположение. В тактически план създадохме положения, когато контролирахме играта. Положението е такова, каквото е. Не мога да се оплаквам от отношението на футболистите, но имаше разлика в качеството на състава на двата отбора. Имаме много млади футболисти, които след две-три години ще са много по-добри. Трудно е да се приеме, но трябва да проявим търпение, докато положението се подобри и се завърнат контузените ни играчи. Феновете бяха феноменални, а и в същото време проявиха разбиране, за което им благодаря”, каза Куман след срещата.
В група Н, където е настоящият европейски клубен шампион „Челси“, „сините от Лондон бяха пестеливи за 1:0 над „Зенит“ (Санкт Петербург). Точен бе Лукаку след асистенция на Сесар Аспиликуета в 69-ата минута, а „Ювентус“ надигра с 3:0 шведския „Малмьо“ с головете на Алекс Сандро в 23-ата, Паоло Дибала в 45-ата минута от дузпа и Алваро Мората в продълженията на първото полувреме.
Всички резултати
Група Е:
„Барселона – „Байерн“ (Мюнхен)0:3
„Динамо“ (Киев) – „Бенфика“ 0:0
Група F:
„Йънг Бойс“ – „Манчестър Юнайтед“ 2:1
„Виляреал“ – „Аталанта“ 2:2
Група G:
„Севиля“ – „РБ Залцбург“ 1:1
„Лил – „Волфсбург“ 0:0
Група H:
„Челси“ – „Зенит“ 1:0
„Малмьо“ – „Ювентус“ 0:3

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html