събота, 4 май 2024 г.

ГЕРБ пратиха Радев да се оправя с „юмручните партии“

Десислава Атанасова и Румен Радев, сн. БТА

ГЕРБ-СДС ще върне втория проучвателен мандат за съставяне на правителство веднага. От коалицията критикуват президента Румен Радев, че обвързва актуализацията на бюджета с връчването на мандатите. Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова Радев е на ход, но не може да разчита на тяхната подкрепа.

„Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност, защото тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли, сега е ред на тяхна отговорност, а и на вашата, защото тези партии се родиха под вашия юмрук, тук на площада. Смятам, че няма нужда от допълнителни консултации с парламентарната група на ГЕРБ. Когато ни връчите мандата ние ще ви го върнем в рамките на същия ден, без да използваме възможностите на Конституцията за предлагане на състав и структура на министерски съвет“, обяви депутатката.

„Искам да дадете гаранция, че ще има актуализация, нямам претенции какво и как да се актуализира“, реагира държавният глава.

„Там трябва да има дебат дали има достатъчно финансови средства, защото ние считаме, че ГЕРБ остави финансово стабилна държава, макар че месеци преди това и партиите на протеста, и вие твърдяхте точно обратното“, каза Атанасова.

„Относно това каква държава ни остави ГЕРБ – българите дадоха своята оценка. Как се справихте с ковид кризата личи по това, че хиляди българи изгубиха живота си, умираха в линейките и по стълбите на болниците. Тази криза се отрази и на бизнеса“, заяви президентът.

„“Не бързайте с изводите, и сега броят на заразените с COVID-19 и починалите расте. И не търсете индулгенция в решенията на Народното събрание за бъдещи действия, справяне или несправяне на евентуално служебно правителство“, отговори Десислава Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html