Начало ВИДЕО Федерер пак ще се оперира, няма да играе до края на сезона

Федерер пак ще се оперира, няма да играе до края на сезона

Живата легенда на тениса Роджър Федерер съобщи в социалните мрежи, че ще се подложи на нова (общо трета) операция на коляното. На 40-годишна възраст мнозина биха прекратили кариерата си при подобна новина, но Маестрото е с нагласата да се завърне след възстановяването си.

„Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след „Уимбълдън“. Както можете да си представите, положението не е лесно“, започна видео обръщението към феновете си носителят на 20 титли от Големия шлем.
„Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева. Това не е начинът, по който мога да продължавам. Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци“, обяви швейцарецът.

„Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Благодаря ви, винаги сте били невероятни и сте мислели за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това“, заяви Роджър.