Начало АКЦЕНТИ Зелените първи ревнаха „не“ на проектокабинета на ИТН

Зелените първи ревнаха „не“ на проектокабинета на ИТН

Борислав Сандов, Зелено движение, сн. БГНЕС Архив

Националният съвет на „Зелено движение“, което е част от коалицията „Демократична България“, късно снощи е взел решение неговите народни представители да не подкрепят предложените от „Има такъв народ“ състав и структура на министерски съвет.

Новината потвърди за БНР Борислав Сандов, съпредседател на „Демократична България“ и „Зелено движение“.

Вчера президентът Румен Радев подписа указ, с който предлага на Народното събрание да избере нормирания за премиер от ИТН Пламен Николов. Очаква се парламентът да гласува предложения проектокабинет идната седмица.

Оформя се отхвърляне на кандидатурите и от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Според водещия представител на ИБГНИ Татяна Дончева почти всички номинирани са „персони“ без капацитет. това стана ясно от изявление на Татяна Дончева – заместник-председател на Народното събрание и топ представител на ИБГНИ.

„Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си“, допълни Дончева.

По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

„Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове“, каза Дончева.