сряда, 1 май 2024 г.

„Левски“ безпомощен и във Враца

„Левски“ допусна втора поредна загуба в първенството. „Сините“ паднаха с 0:2 при гостуването си на „Ботев“ (Враца). В герой за домакините се превърна Дориан Бабунски, който отбеляза и двете попадения, а гостите изпуснаха дузпа преди почивката.
В герой за „Ботев“ се превърна Дориан Бабунски, който вкара и двата гола. Нападателят откри в петата минута след хубав удар с глава, а в 58-ата реализира дузпа.
След два кръга играчите на Дани Моралес имат 4 т. и временно оглавяват класирането без допуснат гол. „Левски“ е на дъното в Първа лига без точка и с голова разлика 1:4. Срещата започна отлично за домакините, които откриха още в петата минута. Бабунски прати топката надясно към Валери Христов и се придвижи към наказателното поле, където засече центриране на десния бранител, за да се разпише с глава. Едва в края на първата част „сините“ стигнаха до наказателното поле на „Ботев“ и получиха дузпа. Тя беше отсъдена след преглед на ситуацията с технологията за видеоповторения, като беше маркиран фаул на Мартин Николов срещу Здравко Димитров в 41-ата минута. Зад топката застана Борислав Цонев, но ударът му беше спасен от Красимир Костов. В 58-ата минута „Ботев“ също получи дузпа. Тя беше отсъдена за фаул на Георги Александров срещу Бабунски. Потърпевшият застанат зад топката и с точен удар вкара – 2:0. До края на мача „сините“ натиснаха, но до нещо съществено така и не се стигна.

„Най-хубаво е, когато феновете са радостни. Днес не само ги зарадвахме, но и видяха бъдещето на „Ботев“. Това не е всичко, което можем. Момчетата заслужиха победата срещу „Левски“. Правя чест на Живко, че в този труден период се старае да играе с млади момчета. И преди мача го поздравих. Като цяло бяхме много дисциплинирани. Мисля, че създадохме по-чисти положения и имаше здрава защита. Знаем си възможностите. Всеки ден ми прави кеф, когато влизам в съблекалнята, защото виждам отношението на тези момчета. Тези момчета трябва да изпитват удоволствие от футбола“, каза Моралес.

„За мен вината си е изцяло в нас. Цяла седмица обяснявам, че съперникът е млад отбор и ако отстъпим, малко ще опита да се докаже. Отстъпихме в агресия и желание. Заслужена победа за Ботев. Бориха се и постигнаха целта си“, заяви треньорът на „Левски“ Миланов. „На всеки се случва да пропусне дузпа. Лошото е, че не видях мобилизиран отбор, който да покаже нужната агресия. Изпатихме си от това. Ако не върви отборът, най-нормалното е аз да съм виновен. Вярвам в тези момчета, те трябва обаче да научат, че това е „Левски“. Нямахме нужното желание за трите точки“, завърши той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html