понеделник, 29 април 2024 г.

Кой лъже за номинацията на Пламен Николов?

Един от големите въпроси на вчерашния ден бе кога точно е избран Пламен Николов за кандидат-премиер на „Има такъв народ“? През деня медиите се надпреварваха да обясняват, че фаворитът на Слави Трифонов е адвокат Пламен Илиев. Час преди церемонията по връчване на мандата се разбра, че ИТН имат нов кандидат – депутатът от Шумен Пламен Николов. По-късно Слави Трифонов обясни в кратък пост във Фейсбук, че Николов е избран преди две седмици, а всичко друго са спекулации.

„Беше желателно да знаем кой е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ (ИТН). Имахме среща и днес (б.р. на 30 юли). Срещнахме се, за да видим какво се случва. Попитаха ни „бихте ли подкрепили Петър Илиев за премиер“ и ние казахме „не“, заяви съпредседателят на ИБНИ Николай Хаджигенов по бТВ по повод номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Обсъждали кандидатурата му в ПГ и решили, че не е подходящ.

„Кандидатурата на г-н Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки“, написа Станислав Трифонов във фейсбук малко по-късно.

„Преди две седмици имах разговор с г-н Слави Трифонов и на него стана ясно, че това е добър вариант за ИТН, че между нас има изградено доверие, ние вече се познаваме над 3 години“, обясни Пламен Николов снощи пред „Панорама“.

Въпросът е кой и защо лъже?

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html