сряда, 1 май 2024 г.

И Габи Петрова далеч от финалите в атлетиката

Габриела Петрова не се класира за финала в тройния скок в Токио. Тя направи два фаула и един успешен опит от 13.79 м в пресявката на Олимпийския стадион. Възпитаничката на Атанас Атанасов не успя да се доближи до квалификационната норма от 14.40 м. През сезона Петрова има постижение от 14.42 м.
Общо шест атлетки покриха нормата от 14.40 м, като очаквано лидер след квалификацията е Юлимар Рохас (Кол) – 14.77 м. Най-слабото постижение, даващо право на финал е 14.21 м на финландката Кристина Мякала. Финалът в дисциплината е в неделя.Атлетката сподели пред БНТ, че гледа към бъдещето, което ще ѝ предложи по-добри спортни постижения. „Особено след последния опит, като се обърнах – фаулът, който видях на дъската, е по-малко от 1 сантиметър, но е фаул. Съжалявам много, че не успях. Нормално се чувствах и на загряването се получаваха добре скоковете. Третият просто трябваше да го рискувам, защото в противен случай щеше да е с резултат, близък до втория. Уви, просто малшанс“, каза Габриела. „Изводите ще ги направим с треньора. Моето усещане е едно, а понякога от трибуните е различно. Продължавам. Много скокове искам да скоча, много неща да направя, зимата има световно първенство. Надявам се, че най-доброто предстои“, сподели още за БНТ Петрова.

По-рано Инна Ефтимова се нареди на 6-о място в своята серия на 100 метра с време от 11.46 сек. и не успя да стигне до полуфиналите. Ефтимова изостана на 0.52 секунди от победителката в серията Шели-Ан Фрейзър Прайс (Ям), която е една от трите класирали се от серията. Нейното време е 10.84. В общото класиране на стоте метра българката остана на 36-о място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html