Начало ВИДЕО Златният шлем ще почака, Зверев изхвърли Джокович

Златният шлем ще почака, Зверев изхвърли Джокович

Александър Зверев постигна една от най-големите победи в кариерата си и срази Новак Джокович на полуфиналите на олимпийските игри в Токио. Германецът триумфира след епичен обрат – 1:6, 6:3, 6:1 и сложи край на серия от 22 поредни победи на шампиона от Australian Open, „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“. Така Златният шлем, към който се бе устремил сърбина ще почака. Той включва олимпийска титла и четирите трофея от Големия шлем в рамките на една година. Единственото подобно постижение в историята на тениса стои срещу името на Щефи Граф, постигнато през 1988 г.
Саша ще играе на големия финал в неделя срещу Карен Хачанов. Ноле пък за трети път в кариерата губи полуфинал и за трети ще излезе в мач за олимпийски бронз. През 2008-а го спечели след победа над американеца Джеймс Блейк, а през 2012-а загуби от Хуан Мартин Дел Потро. Сега съперник ще е Пабло Кареньо Буста (Исп).
Зверев стана първият след Рафаел Надал от финала на Рим, който успя да победи Джокович. Той прекъсна победната серия от 22 мача на сърбина.

https://www.youtube.com/watch?v=W-tP1i-ITx4