Начало АКЦЕНТИ Хаджигенов настоява двама служебни министри да останат. Кои са те?

Хаджигенов настоява двама служебни министри да останат. Кои са те?

Движението на Мая Манолова „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ ще настоява при преговорите с хората на Слави Трифонов в новия кабинет двама от сегашните служебни министри да запазят постовете си. Става дума за хора, силно свързани с БСП – Бойко Рашков и Янаки Стоилов. „Бойко Рашков има политическа оцветеност през годините. Янаки Стоилов дори е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и в момента са професионалисти“, заяви съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Предния път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред телевизора – това се опитваме да предотвратим сега. Преговорите, които започнаха след предишното четене на биографии, са конструктивни и вървят добре. Очевидно настройката този път е по-различна. Ако изчистим първите две условия – какво и как ще се прави, стигаме до третото условие – кой ще го прави“, добави още Хаджигенов.
Съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ каза, че перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец. И добави, че в служебното правителство има хора, които не са политици, но вършат работата си по възможно най-добрия начин.
„Ако сега ще назначим някого, който ще бъде управляван по телефона по някакъв начин, не е интересно. Това го гледаме достатъчно много години“, подчерта адвокатът.