сряда, 1 май 2024 г.

Световна шампионка разплака най-добрата ни джудистка

Участието на олимпийските игри в Токио на сребърната медалистка от европейското първенство по джудо през 2016 г. – Ивелина Илиева (до 57 кг), приключи на осминафинал. След като в първата си среща за деня тя победи представителката на Тунис Гофран Хелифи с „ипон“ 10 секунди преди края на редовното време, българката не успя да се справи със световната шампионка Джесика Климкайт (Кан) във втория си мач за деня. Въпреки достойното представяне на българката, която дебютира на най-авторитетния спортен форум, лидерката в световната ранглиста беше непоколебима и продължи напред.
След края на битката Ивелина Илиева застана пред камерата на БНТ и обляна в сълзи разкри, че въпреки контузиите и трудностите по пътя си към Токио, нито за миг не е помисляла за отказване. „Видяхме какво се случи. Това е джудото. Един момент и край, няма шанс за втори. Просто една ситуация, която тя успя да вземе“, коментира последния си мач от Игрите Ивелина Илиева. „Моят път до тук беше много труден, съпътстван с много контузии, радвам се, че успях да стигна до тук, не се отказах за нито една секунда, тези моменти ни правят бойци“, каза Ивелина.
Преди дни от най-авторитетния спортен форум отпадна и Станислав Герчев (до 60 кг). На 27 юли участието си в кат. до 81 кг започва сребърният медалист от европейските игри в Минск през 2019 г. – Ивайло Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html