сряда, 1 май 2024 г.

Министър Петков поиска да закрие Държавната петролна компания

 

„България свърши вече с темата корупция. От тук нататък имаме нулева корупция в правителството. Абсурдно е при всичките тези неща, които изкарахме наяве, прокуратурата само да стои и да гледа. За мен това не е нормално“.

За това призова министърът на икономиката Кирил Петков, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката на Министерския съвет „Властта говори! Открито“.

Министър Петков посочи още, че не трябва да има директни субсидии към ничии фирми.

Петков обяви, че Държавната петролна компания трябва да бъде закрита. Тя не успява да се се справи със задачата си да управлява Държавния резерв, през който изтичат пари. Според Петков в Резерва трябва да се назначи цялостна ревизия:

„Държавният резерв в момента не работи по оптимален начин. Изтичат според мен едни пари. Бих я затворил петролната компания, от една страна. От друга страна, бих направил цялостна ревизия на дейността на Държавния резерв, така че да го отворим на много по-конкурентен принцип – много повече участници да могат да участват; да направим много по-честни търгове за много по-малко количество и програма за обновяване на това гориво“.

Министърът заяви още, че държавата трябва да излезе от Първа инвестиционна банка, но постепенно и по начин, по който да не загуби пари.

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html