сряда, 1 май 2024 г.

Лидерът във Ф1 за Хамилтън: Аз съм в болница, а той празнува

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се върна на победния път пред родна публика в домашната Гран при на Великобритания на пистата „Силвърстоун“. Британецът бе наказан с 10 секунди престой в бокса след старта заради инцидент с лидера в шампионата Макс Верстапен от Ред Бул, който отпадна от надпреварата. Макс бе закачен от болида на британеца, след което излетя от пистата и се заби в предпазните огради. Въпреки наказанието, пилотът на Мерцедес не се предаде и въпреки огромното си изоставане успя да настигне Шарл Льоклер от Ферари две обиколки преди финала и да го изпревари за победата. Така той стопи изоставането си от Макс, което преди неделното състезание беше 33 точки, на едва осем.
Верстапен, който бе откаран в болница след сблъсъка, не успя да сдържи разочарованието си и критикува поведението на Хамилтън.

„Първо, радвам се, че съм ОК. Беше сериозен сблъсък. Очевидно съм много разочарован, че бях отстранен точно така. Наказанието не ни помогна по никакъв начин и не оправдава опасното движение, което Люис направи на пистата. А гледайки празненствата му, докато все още съм в болницата, мога да кажа, че това е неуважително и неспортсменско поведение, но продължаваме напред“, написа Верстапен в Инстаграм.

„Винаги се опитвам да съм премерен в подхода си, особено при борба с Макс, който е много агресивен. Бях до него, а той не ми остави никакво място“, защити се седемкратният световен шампион. „Независимо от това дали съм съгласен с това наказание, приемам нещата и просто продължавам да работя. Бях решен да не допусна нищо да попречи на удоволствието на феновете, дошли да чуят националния химн и да видят британския флаг. Не беше лесно. През цялата изминала седмица давах всичко от себе си. Във фабриката се опитах да намеря нещо и се гордея с всички, че продължиха да се трудят непрекъснато, дори когато изоставахме“, каза Люис, който бе подкрепен от над 100 000 зрители по трибуните на „Силвърстоун“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html