сряда, 1 май 2024 г.

Роналдо каза къде иска да продължи кариерата си

Голмайсторът на „Ювентус“ Кристиано Роналдо е потвърдил пред ръководството на клуба, че остава в тима, пише Gazzetta dello Sport. Както е известно, договорът на португалския нападател с „бианконерите“ изтича следващото лято и веднага се появиха слухове, че ПСЖ и „Манчестър Юнайтед“ се интересуват от него.
„Юве“ не е получавал официални предложение за 36-годишния португалец, който взима по 31 милиона евро на година и изглежда това е основен проблем за кандидат-купувачите. Самият той е потвърдил, че ще се включи в предсезонната подготовка на тима на 25 юли.

Според изданието мениджърът на голмайстора Жорже Мендеш се опитва да убеди ръководството на „старата госпожа“ да продължи контракта на CR7 с още една година. Очаква се преговорите да стартират след завръщането на президента на клуба Андреа Аниели от ваканция.
Припомняме, че Роналдо стана голмайстор на Серия А, но „Юве“ завърши четвърти и си спечели място в зона Шампионска лига в последния кръг. В резултат на представянето през миналия сезон Андреа Пирло бе уволнен, а начело на тима бе върнат Масимилиано Алегри, който донесе пет титли на тима между 2014 и 2019 г.
Новият сезон в Калчото започва през уикенда на 21 и 22 август, а грандът от Торино стартира с гостуване на „Удинезе“.
„Кристиано е на почивка. Нямаме никакви индикации от него или от екипа му, че иска да си ходи. Очакваме го да се завърне около 25 юли, както сме се разбрали“, коментира по темата вицепрезидентът на „бианконерите“ Павел Недвед.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html