сряда, 1 май 2024 г.

И адвокатът на Цветанов го отсвири, пое защитата на Борисов

Бившият премиер Бойко Борисов се яви на разпит в „Националния полиция“ придружен от адвокат Менко Менков. Любопитното е, че Менков дълго време бранеше в съда интересите на Цветан Цветанов. Очевидно, след разрива между двамата, Менков вече защитава Борисов, отвратен от действията и постъпките на Цветанов.

Менков спечели едно от най-скандалните дела срещу Цветанов през 2015 година. Тогава бившият вътрешен министър бе осъден на две инстанции на 4 години затвор, но Върховият касационен съд отмени присъдата и върна делото за повторно разглеждане на Апелативния съд. Делото стана популярно като „Шестте „не“, заради отказа на Цветанов да разреши прилагане на специални разузнавателни средства спрямо бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Менко Менков е адвокат на близките на журналиста Милен Цветков, който бе убит при катастрофа в София, причинена от Кристиян Николов. Менков разкри, че се е познавал отдавна с Милен Цветков и двамата са споделяли обща страст – къмпингарството, затова не е могъл да откаже на близките на загиналия журналист да поеме случая, за което се чувства морално задължен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html