сряда, 1 май 2024 г.

Италия потопи „Уембли“ в сълзи и грабна втора европейска титла!

Италия спечели Евро 2020, след като потопи „Уембли“ в сълзи! „Скуадра адзура“ победи Англия с 3:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1.

Селекцията на Роберто Манчини игра великолепно във финала, макар че изостана още във втората минута. Тогава Люк Шоу вкара за 1:0 след пас на Трипиър. Адзурите натиснаха много сериозно след това и доминираха тотално след 30-ата минута. Напълно заслужено тимът на Роберто Манчини изравни в 67-ата минута, макар и случайно. Тогава след разбъркване в наказателното поле Леонардо Бонучи вкара за 1:1. Манчини смени на три пъти тактиката на своя тим, а и доста от изпълнителите.

В продълженията и двата тима имаха положения, по-добрите бяха за тима от Апенините. Повече голове обаче нямаше и се стигна до дузпи. При тях Пикфорд спаси удара на Белоти и даде надежда на Англия. После обаче Рашфорд и Санчо, влезли специално за дузпите, пропуснаха. Пикфорд спаси удара на Жоржиньо, за да попречи на адзурите да спечелят. Донарума обаче извади удара на Сака и донесе трофея на Италия.

Титлата е втора за „адзурите“ от европейски финали. Англия пък продължава чакането за голям трофей след световната титла от 1966 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html