сряда, 1 май 2024 г.

Появиха се първи проблеми с машините за вота

Медии съобщават за първи проблеми, появили се още рано тази сутрин с машините за гласуване.

кадър БНТ

В Пловдив е първият случай, за който стана известно. В 58-а секция в ОУ „Димитър Талев“ в район „Южен“ устройството е блокирало и в момента там гласуването е прекъснато, съобщиха очевидци, цитирани от dir.bg.

Пред класната стая, преобразена в избирателна секция, са се били натрупали над 20 души, които не знаят ще се оправи ли машината и кога процесът ще тръгне отново.

В още две секции в Пловдив също е имало проблеми, но те вече са отстранени.

Общо 934 машини пристигнаха и бяха разпределени в Пловдив и областта. Машините вече са доставени до всички избирателни секции в града, както и изборните книжа и материали, съобщи ден по-рано председателят на 16 РИК Спас Шуманов.

Жители на Русе също информираха за проблем с машините. Част от тях не били пуснати. Около 7:15 часа станало ясно, че 1/4 от 337-те секционни избирателни комисии в града не са се обадили, за да потвърдят старта на изборния ден, предаде Нова телевизия.

Със сигнали за проблеми със софтуера на машините за гласуване е започнал изборният ден и в Бургаска област, съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Михаил Хаджиянев пред БТА. Става въпрос за две машини, работим по отстраняването на проблема, уточни Хаджиянев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html