сряда, 1 май 2024 г.

Време е за финал: Италия или Англия?

Голямото чакане свърши! Днес в 22:00 ч. Англия и Италия ще излязат един срещу друг във финала на Евро 2020 на „Уембли“. Скуадрата има една континентална титла, домакините – нито една.

Часове преди сблъсъка кралица Елизабет II пожела успех на тима на Гарет Саутгейт. „Преди 55 години имах щастието да наградя Боби Мур със световната купа и видях какво означава това за играчите, треньорите, всички в отбора… Да стигнат до финал на голям турнир и да го спечелят“, се казва в обръщението на кралицата. „Искам да отправя поздравления от мен и семейството ми към вас за това, че се класирахте за финал на европейското първенство. И да изпратя добри пожелания. С надежда, че историята ще запомни не просто вашия успех, но и вашите дух, отдаденост и гордост“, споделя още Елизабет II.

Припомняме, че „адзурите“ отстраниха на полуфиналите Испания след дузпи, а „трите лъва“ успяха да надвият Дания след продължения. На големи първенства италианците са с подчертано предимство срещу домакините. В общия баланс между Италия и Англия четата на Роберто Манчини има предимство в сумарния баланс с 11 победи, 8 равни и 8 загуби, но половината от тези мачове са контроли. В срещите с важен залог на големи първенства британците могат да се похвалят само с една победа, датираща опреди близо половин век (44 години). Освен това Скуадрата никога досега не е отпадала от „трите лъва“ на елиминации.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html