сряда, 1 май 2024 г.

Меси може да не започне подготовка с „Барса“

Хавиер Тебас, президентът на Ла Лига, за пореден път напомни правилата, които „Барселона“ трябва да спазва, за да регистрира Лео Меси за следващия сезон, съобщи El Mundo Deportivo. След срещата, която той проведе с мениджъра на „Барса“ Матеу Алемани, каталунският тим беше предупреден, че трябва да се съобрази с финансовия „феърплей“ в страната.
Говорейки в предаването Jugones на телевизия laSexta, Тебас призна, че не знае дали Меси ще започне сезона с Барселона, уточнявайки, че в момента клубът не спазва правилото. „Ако няма изход на ситуацията, това е невъзможно“, добави още той.
Накрая Тебас обясни какъв трябва да бъде пътят за „Барса“, за да може да регистрира и използва нови играчи. „Едно е да надвишите лимита на заплатите, а друго – новите да могат да се включат или старите да подновят договорите си по правилото 1х4 – на всеки четири евро, които спестява клубът, той може да използва само едно евро“, уточнява той. През сезон 2019/20 разходите на отбора са били 671 милиона евро, а сега трябва да се вмести в 383 милиона евро.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html